All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Kernel na Bsquare Power Handhelda
PostPosted: Fri Dec 18, 2009 4:39 pm 
JLime Guru User
JLime Guru User

Czyli w zasadzie powielenie wątku stąd: viewtopic.php?f=65&t=2646 , przy czym w języku ojczystym mimo wszystko łatwiej się dogadać :wink:

A kwestia wygląda tak - posiadam urządzonko zwane Bsqare Power Handheld. Jest ono dość podobne sprzętowo do Neca 900c, i tamtejszy kernel w wersji (zdaje się) 2.6.24 odpala, z tym że framebuffer jest ustawiony na sztywno na 640x240 a ja mam ekran VGA. Kombinacje Kristoffera na nowych jądrach nie odpalały, na starym nie próbował z braku czasu. Polecił mi zajęcie się własnoręcznie sprawą... tyle że aż wstyd się przyznać, jako wieloletni user systemów unixopochodnych nigdy własnoręcznie nie kompilowałem kenrela :oops: a co dopiero crosscompilacja.

No i tu wychodzi sedno sprawy - szukam kogoś kto mógłby mi pomóc w kwestii zrobienia poprawionego jądra, lub pomógł skonfigurować całą kompilację skrośną (w tej chwili dysponuję laptopem z Debianem Squeeze). Ogólnie to co jest potrzebne narazie to skompilować w ogóle odpalający kernel :mrgreen: później pokombinować z buforem ramki aby odpalił na cały ekran.

Offline Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC