All times are UTC

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: 720
PostPosted: Mon Apr 30, 2007 12:30 pm 
Witam.
Jestem szczesliwym posiadaczem j720 i w najblizszym czasie dojdzie do tego karta CF 256 a co za tym idzie napalilem sie na jlime ale bardzo zawiodlem sie jak zauwazylem ze nie ma zadnej stabilnej wersji dla 720ki :S Mam nadzieje ze szybko zbuduja ta wersje. Bardzo na nia czekam. Czy ktos juz probowal instalowac na 720? Gdzie znajde jakies pliki/czego sie czepic na poczatek?
P.S. Czy da sie plynnie odtwarzac filmy uzywajac dej dystrybucji?

Post subject:
PostPosted: Sun May 06, 2007 9:00 pm 
JLime Newbie
JLime Newbie

Witajcie ja tez pisze w sprawie 720

mam takie pytania

1) widzialem tu ze mozna istalowac z internetu? a czy jest taka mozliwoc aby juz na partycje ext2 zapakowac cala dystrybucje, a na prtycji fat umiescic bootlooader

2) gdzie moge otrzeymac link z pelnym opisem obzlugiwanych kart PCMCIA jakie ta dystrybucja obsluguje

3) znam troche perla moze bym sie do czegos przydal?

dzieki.

Offline Profile  

Post subject:
PostPosted: Mon May 07, 2007 7:33 pm 
Na Mongo (jlime na 7xx) trzeba będzie jeszcze trochę poczekac. Filmy to raczej niespecjalnie, ze względu na m.in technologie w której zrobiony jest wyswietlacz jornady (wolny czas reakcji) czy wydajnosc procesora, ale sam nie probowalem.

Ad.1 Tak to normalnie działa. Na partycje fat wrzucasz bootloader, plik konfiguracji bootloadera i kernel, na ext2 trzymasz cala reszte.

ad.2 Ciezko podac jakakolwiek liste. Generalnie, jezeli karta jest 16 bit, jest wspierana przez pcmciautils i oparta na jakims popularnym chipsecie (ma swoj modul w kernelu 2.6.21) to bedzie dzialac.

ad.3 Nie wiem, zapytaj najlepiej Kristoffera na IRCu.

Post subject:
PostPosted: Tue May 08, 2007 7:50 am 
TCPMP spokojnie i ladnie odtwarza filmy, codziennie odladam po 2 odcinki Prison Breaka i bardzo fajnie leci, twierdzi ze to tylko 11fps ale mi to odpowiada, bardziej sie boje ze przy samym odpaleniu xow zuzycie procesora jest zbyt wysokie i jesli filmy to dzialalyby tylko w bardzo niskiej rozdzielczoci i nie wiem jak wplywa na to GAPI. Zeby nie to ze potrzeby jest ext2 to bym testowal mongo i odtwarzal filmy ale w tym wypadku to narazie chce obejzec jeszcze kilkanascie odcinkow.

Post subject:
PostPosted: Tue May 08, 2007 6:27 pm 
JLime Newbie
JLime Newbie

fijam wrote:
ad.2 Ciezko podac jakakolwiek liste. Generalnie, jezeli karta jest 16 bit, jest wspierana przez pcmciautils i oparta na jakims popularnym chipsecie (ma swoj modul w kernelu 2.6.21) to bedzie dzialac.

Witaj, dzieki za odp. ale moze sie nie zrozumieslismy, chodzi mi o to czy
moge gdzies sciagnac caly powiedzmy niezbedny obraz partycji tzn caly katalog / tak jak to ma miejsce w innych dystrybuucjach "tego typu" a nastepnie tylko rospakowuje np 50MB plik na partycje ext2
i juz dzialal,

bo tu widziale i podejzewam byc moze nie slusznie, ze tu trzeba instalowac wszytko pakiet po pakiecie

-----------------------------------------------------------------....

Wydaje sie ze tym oto watkiem sam sobie odpowiedzialem :) ale moze sie komu on przyda

http://jlime.com/phpBB2/viewtopic.php?t=767#3447

Zainstalowalem ICEWM i pwoeem ze smiga szybko, w porównaniu z porzednimu dystrybucjaki ktore uzywalem, jest lepiej

mam pytanie czy jest jakis poleceni na uspienie Jornady?

Offline Profile  

Post subject:
PostPosted: Wed May 09, 2007 5:10 pm 
W Mongo suspend jeszcze nie dziala.

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC